معرفی کتاب شهروند موفق
گذر زمان به تدریج دنیا را متحول کرده است. امروز با دیروز متفاوت است. انسانها متحول شدهاند و فرهنگها و آداب و رسوم به گونهای دیگر شده است. انسان امروز نمیتواند مانند انسان دیروز زندگی کند، گرچه بسیاری از اصول دینی و اخلاقی به صورت تکامل یافته در تمام عصرها حاکم است. تفاوت امروز با دیروز بسیار چشمگیر است. در گذشته نه چندان دور، وسیله نقلیه ماشینی وجود نداشت و مردم با اسب، شتر و الاغ و قاطر و قایق به سفر میرفتند و بارها را جابجا میکردند. در قدیم نه نیاز به خیابان و اتوبان بود و نه گواهینامه و قوانین رانندگی. آیا امروز میتوان در حمل و نقل مانند گذشته رفتار کرد؟!
تحولی شگرف در تمام زندگی بشر به وجود آمده است. از اینرو قوانین و آداب جدید متناسب با تحولات، لازم و ضروری است. انسانها باید خود را با اصول و قوانین وفق دهند. نپذیرفتن قانون و اخلاق زندگی دنیای معاصر، تجاوز به حقوق دیگران، بی عدالتی است.
در عصر حاضر، زندگی باید دور از هرج و مرج و تجاوز به آسایش و حقوق دیگران باشد. شهروندی که به تمام قوانین و آداب پایبند باشد، شهروند خوب است.
نگارنده در این کتاب در صدد است به گوشه از اخلاق و آداب شهروندی که ضرورت زندگی جمعی و تمدن و پیشرفت است اشاره کند. امید است همگان بتوانیم به آنها پایبند باشیم تا زندگی سالم و دور از تنش داشته باشیم.
شهروند موفق کسی است که به خوبی جایگاه خودش را در اجتماع بشناسد و برای رسیدن به قلههای آرمانی حقوق شهروندی به درستی به تکالیف خویش عمل کند.
شهروند نمونه پیش از مطالبه حقوق خود، به انجام وظایفش میپردازد. شناخت وظایف یک شهروند اولین تکلیف اوست. چگونه از محیط زیست نگهداری کنیم؟ شهر و محله خود را چگونه تمیز نگه داریم؟ توجه به نظم و قانون و نگهداری از اموال عمومی از اموری است که باید آموخت. در اسلام انجام تکالیف شهروندی امری مقدس است و حقوق شهروندی جزء نعمتهای الهی به شمار میآید. شهروند موفق سبک زندگی خود را بر دستورهای انبیای الهی پایه گذاری میکند و حقوق همه انسانها را به رسمیت میشناسد و با افتخار به تکالیف خود عمل میکند. این کتاب قصد دارد ارزشهای الهی را برای برپایی یک شهر پرنشاط به خواننده انتقال دهد.
عباس رحیمی
مطالب این کتاب در شش بخش جمع آوری شده است:
– حقوق اجتماعی و ناهنجاریها
– محیط زیست و اموال عمومی
– نظم و قانون
– بهداشت عمومی و نظافت
– نقش ارزشهای دینی در رعایت حقوق شهروندی
– پندهایی از معلمان اخلاق