کانال تلگرام

عضو کانال تلگرام کتاب فارسی شوید

دانلود کتاب مبانی نجوم رادیویی

24 خرداد 1392
بدون نظر

نجوم رادیویی به لطف پیشرفت‌های فناوری زیادی که در زمینه الکترونیک و مخابرات صورت گرفته، رشد بسیار چشم‌گیری داشته است. امروزه رصد رادیویی آسمان دریچه‌های جدیدی به روی بشر باز کرده و حجم دانایی‌های انسان را به شدت افزایش داده است. (بیشتر…)

دانلود کتاب مبانی نجوم رادیویی

دمای ستاره

12 اردیبهشت 1392
یک نظر

بطور کلی ستارگان دارای مراحل مختلف جنینی، کودکی و جوانی و پیری هستند. پس از اکتشاف برابری جرم و انرژی توسط انیشتین، دانشمندان تشخیص دادند، که کلیه ستارگان باید تغییر و تحول یابند. هر ستاره هنگامی که نور (انرژی) پخش می‌کند، مقداری از ماده خویش را مصرف می‌کند. ستارگان همیشگی نیستند، روزی به دنیا آمده‌اند و روزی هم از دنیا خواهند رفت. ستارگان گوی‌های بزرگی از گاز بسیار گرم هستند که بواسطه نورشان می‌درخشند.
سطح دمای آنها هزاران درجه است و در داخل دمایشان بسیار بیشتر است. در این دماها ماده نمی‌تواند به صورت‌های جامد یا مایع وجود داشته باشد. گازهایی که ستارگان را تشکیل می‌دهند بسیار غلیظتر از گازهایی هستند که معمولا بر سطح زمین وجود دارند. چگالی فوق‌العاده زیاد آنها در نتیجه فشارهای عظیمی است که در درون آنها وجود دارد. ستارگان در فضا حرکت می‌کنند، اما حرکت آنها به آسانی قابل حس نیست. (بیشتر…)

دمای ستاره

اجرام آسمانی – سحابی ها

20 بهمن 1391
۲ نظر

مقدمه
فضا از کهکشانها، منظومه ها، ستارگان، سیارات و بسیاری اجرام آسمانی دیگر انباشته شده است. عجایب و عظمت آن ها به مراتب از تمامی دیگر پدیده های آفرینش بیشتر است. کهکشان ها و ستارگان و بطور کلی پدیده های آسمانی انبوهی که عجیب و غریب می نماید وجود دارند، که پاره ای از آنها بوسیله دانشمندان شناسایی شده اند. مانند: کوتوله های سفید، ستارگان نوترونی، ستارگان هیپرونی، کوازارها و دنباله دارها و سیاه چاله ها و … .
در فضای قابل رؤیت برای ماده میلیاردها کهکشان جداگانه وجود دارد که بزرگترین آن ها نظیر راه شیری و نزدیکترین کهکشان به نام اندرومیدا یا به قول عبدالرحمن صوفی امراه المسلسله که فاصله آن از ما تقریبا ۱.۵ میلیون سال نوری و قطر زاویه ای آن ۳.۵ درجه و قطر خطی اش در حدود ۱۰۰ هزار سال نوری است و دارای تقریبا یکصد میلیارد ستاره است. هر کهکشان مجموعه ای از میلیاردها ستاره است که بعضی از آن ها از خورشید بزرگتر و بعضی دیگر بطور قابل توجهی کوچکتر. (بیشتر…)

اجرام آسمانی – سحابی ها

دانلود کتاب ۱۰۸ پرسش نجومی

10 بهمن 1391
بدون نظر

این کتاب، به بررسی مهمترین پرسش های نجوم آماتوری پرداخته و سئوالات مهم را به صورت طبقه بندی شده پاسخ می دهد. برخی از پرسش ها عبارتند از: در آسمان چه می توانیم ببینیم؟ ماه چگونه می درخشد؟ فرق ستاره و سیاره چیست؟ چرا خورشید طلوع و غروب می کند؟ از کجا می دانیم که زمین یک کره است؟ کره سماوی چیست؟ صورت فلکی چیست؟ ساده ترین صور فلکی قابل تشخیص کدامند؟ صور فلکی حول قطبی کدام ها هستند؟ چه کسی صور فلکی را نام گذاری کرد؟ دایره البروج چیست؟ منطقه البروج چیست؟ ستاره شناسان چگونه زمان را اندازه گیری می کنند؟ ستاره شناسی چگونه به دریا نوردی کمک می کند؟ چه چیز باعث تغییر فصل می گردد؟ خورشید چقدر از ما فاصله دارد؟ تندی حرکت زمین چقدر است؟ فاصله ماه تا زمین چقدر است؟ برای نخستین بار در چه زمانی از تلسکوپ در ستاره شناسی استفاده شد؟ تلسکوپ انکساری چگونه کار می کند؟ چه کسی تلسکوپ انعکاسی را اختراع کرد و این تلسکوپ چگونه کار می کند؟ چه فاصله ای را به کمک تلسکوپ می توان دید؟ بزرگ ترین تلسکوپ جهان کدام است؟ (بیشتر…)

دانلود کتاب ۱۰۸ پرسش نجومی

دانلود کتاب مقدمات کیهان شناسی

4 بهمن 1391
یک نظر

کیهان شناسی یا Cosmology از واژه یونانی Cosmas به معنای عالم گرفته شده است. پس کیهان شناسی به مطالعه عالم می پردازد. در واقع کیهان شناسی شاخه ای از علم ستاره شناسی است که ساختار جهان را مطالعه می کند! موضوعات مربوط به مبدأ آفرینش و سیر تکاملی جهان بوسیله ستاره شناسی، فلسفه و دین بررسی می شود. شهرام طالعی، مدرس نجوم، در این کتاب، مختصری از علم کیهان شناسی را جمع آوری کرده است. (بیشتر…)

دانلود کتاب مقدمات کیهان شناسی