کانال تلگرام

عضو کانال تلگرام کتاب فارسی شوید

آشنایی با امکانات جانبی مرورگرها

14 اسفند 1391
یک نظر

هر کاربر اینترنت برای اینکه بتواند به صفحات مورد نیاز خود در وب، دست یافته و مطالب مورد نیاز خود را بیابد به یک مرورگر وب نیاز دارد، در اوائل پیدایش شبکه های اینترنتی به تبع آن، اولین مرورگرهای وب بوجود آمد. این مرورگرها قادر بودند تا کدهای نوشته شده در فایل های مخصوص را ترجمه کرده و به کاربران نشان بدهند. به مرور زمان عناصر تازه ای همچون JQuery، JavaScript، CSS و غیره به صفحات وب افزوده شد. و شرکت های سازنده مرورگرهای اینترنتی چون Opera و Mozilla با ارتقای سطح کیفی نرم افزار خود سعی در بهبود خروجی صفحات وب برای کاربران داشتند.
در ابتدا مرورگرهای ساده ای چون Internet Explorer بصورت پیشفرض روی ویندوز وجود داشت و کاربران بوسیله آن می توانستد به محتوای مورد نیاز خود در اینترنت دسترسی داشته باشند. اما به مرور زمان نرم افزارهای بهتر و با سازگاری بهتری بوجود آمد و به رایگان در اختیار کاربران اینترنت سرار جهان قرار گرفت و توانست تا حد قابل توجهی از نیاز کابران وب را در جهت نمایش کامل و بدون مشکل صفحات وب برطرف نماید.
مرورگرهای جدید با پشتیبانی از عناصر جدید وب می بایست از ابزار جانبی بسیاری نیز برخوردار باشد. این ابزار جانبی مثل افزونه ها، پوسته ها، تولبارها، موتورهای جستجو و غیره امکانات جالبی را برای کاربران اینترنت فراهم می کند؛

افزونه ها

 

browser-extensions

افزونه ها نرم افزارهایی هستند که این قابلیت را دارند که روی مرورگر فرد نصب شوند، درست همانطور که یک نرم افزار روی ویندوز شما نصب می شود. این نرم افزارها یا به عبارت صحیح تر فایل های اجرایی مرورگر می توانند برای شما انیمیشن های فلش را نمایش دهند، صفحات مزاحم و تبلیغات را مسدود کنند، سطح امنیت شما هنگام مرور و دسترسی ویروس به سیستم شما کنترل و سازماندهی نمایند یا اینکه صفحات دلخواه شما را حفظ و بازخوانی نمایند و چندین امکانات دیگر برای افراد و کسانی که از آن ها استفاده می کنند فراهم خواهند کرد. اکثر مرورگرهای معروف امروز همچون اینترنت اکسپلورر، فایرفاکس و گوگل کروم از قابلیت افزونه پشتیبانی می کنند و براحتی قابل فعال یا غیرفعال شدن هستند.

 

افزونه های Google Chrome
افزونه های Mozilla Firefox
افزونه های Internet Explorer

پوسته ها

آیا تاکنون روی گوشی موبایل خود پوسته ای نصب کرده اید که ظاهر آن را عوض کند و یا آیکون ها، فولدر ها، نوشته ها و رنگ های آن را بصورت دلخواهتان تغییر دهد؟! پوسته های مرورگر هم دقیقا همین امکان را برای کاربران آن ها فراهم می آورد.
بدیهی است است که اگر کاربر ثابت اینترنت باشید مدت زمانی از وقت خود را با مرورگرها می گذرانید، در این بین ظاهر آراسته و شکل زیبای آن می تواند بسیار روحیه شادی به کاربر منتقل کند و مرور وب را شیرین تر و جذاب تر از گذشته کند.
مرورگر فایرفاکس براحتی و تنها با یک کلیک این امکان را برای شما فراهم می کند که تم (پوسته) مرورگر خود را به رنگ و طرح دلخواه تغییر دهید.

تولبار یا نوار ابزار

تعداد قابل توجه از افزارهایی که روی ویندوز خود نصب می کنید، توسط شرکت سازنده آن یک تولبار تعریف شده است.
toolbar

تولبار در واقع یک ابزار است برای اینکه بتوانید به سایت مورد نظر (سازنده تولبار) دسترسی آسان تر و راحتر داشته باشید.به کمک تولبار ها می توانید بجای اینکه به سایت مورد نظر سر بزنید از بروز رسانی های آن مطلع شده و یا خلاصه ای از مطلب اخیر آن سایت مشاهده کنید، با یک کلیک وارد سایت شوید و از امکانات ویژه آن بهره بگیرید. اگر شما هم دارای سایت هستید و قصد دارید یک راه آسان و مطمئن برای کاربرانتان فراهم کنید که به مطالب شما دسترسی داشته باشند می توانید از تولبار استفاده کنید.سایت الکسا یکی از معروفترین سایت های سازنده تولبار مرورگرها می باشد، با عضویت در این سایت می توانید از بخش ساخت تولبار ضمن مشاهده ویدیوی آموزشی ساخت تولبار، بصورتی آسان و ساده با پر کردن فرم های مربوط یک Toolbar یا نوار ابزار برای سایت خود بسازید.

موتورهای جستجوگر در مرورگر

چند موتور جستجوگر معروف وجود دارند که کار یافتن اطلاعات برای متقاضیان را انجام می دهند نوار جستجو که بطور پیشفرض در فایرفاکس و اینترنت اکسپلورر ۸ وجود دارد تنها یک سری کدهای وب هستند که درخواست و search-toolsعبارت جستجو شده کاربر را به موتور جستجو انتقال می دهند و باعث صرفه جویی در وقت و زمان کاربر می شود، از این جهت که دیگر نیازی به مراجعه به آن سایت ندارید و می توانید مستقیما از هرکجای وب که هستید عبارت مورد نظر خود را وارد کرده و منتظر بمانید به به نتایج جستجو شده انتقال بیابید. در اکثر مرورگر ها، فلید جدایی برای اینکار اختصاص داده نشده است و می توانید مستقیما کلمه خود را در Address Bar وارد کنید.
برطبق سلیقه خود می توانید موتور جستجوی پیشفرض خود را را عوض کنید یا حتی موارد دیگری را به آن اضافه یا حذف کنید.

نحوه فعال سازی و نصب افزونه و پوسته

اگر کاربر فایرفاکس هستید، باید بدانید که شرکت موزیلا، برای کاربران خود روشی ساده قرار داده تا هر زمان که خواستند بدون وارد شدن به سایتی از طریق خود مرورگر افزونه ها و یا تم های مورد علاقه خود را بر روی مرورگرشان نصب و اجرا نمایند.
با ورود به بخش Tools از بخش نوار منوی این مرورگر گزینه Add-ons را انتخاب کنید، یک پنجره جدید در مرورگر شما باز می شود، از بخش منوی سمت چپ روی Get Add-ons کلیک کنید تا مارکت افزونه و قالب های رایگان برای شما نمایش داده شود.
در این صفحه می توانید مطالبی در مورد این بخش بدانید، مطالب پرطرفدار را مشاهده کنید و یا به سلیقه خودتان یک افزونه برای خود انتخاب کنید، توجه داشته باشید همانطور که ذکر شد، افزونه ها قابلیت جدیدی به مرورگر اضافه می کنند پس فقط در صورتی که به آن نیاز دارید از آن استفاده کنید.
بخش دیگر این صفحه تم ها و قالب های این مرورگر می باشند. با سلیقه خود یکی از تم ها را انتخاب کرده و روی گزینه Add to Firefox کلیک کنید. به این ترتیب قالب مورد نظر جایگزین قالب ساده قبلی می شود.

firefox-gallery

لینک کوتاه مطلب

http://ketabfarsi.ir/?p=978
  • بسیار عالی بود و ممنون از مطالب مفیدتون ولی باید این بخش به روز رسانی بشه چون امکانات جانبی مرورگرها هم هر روز بروز رسانی میشه. مخصوصا مرورگر فایرفاکس اگر دوست داشتید مقالاتی در این زمینه براتون ارسال میکنم. تشکر