کانال تلگرام

عضو کانال تلگرام کتاب فارسی شوید

دانلود کتاب تاریخ فلسفه

30 بهمن 1394
بدون نظر

فایده فلسفه
در فلسفه لذتی وجود دارد حتی در سراب بیابان‌های علم ماوراء الطبیعه جذب و کششی هست. هر طالب علمی این معنی را تا هنگامی که ضروریات قاطع حیات مادی او را از مقام بلند اندیشه به سرزمین پست مبارزه اقتصادی فرود نیاورده است، درک می‌کند. به قول افلاطون: فلسفه آن «لذت گرامی و گران‌بها» است. اغلب ما در بهار عمر خویش روزهای طلایی را گذرانده‌ایم که در آن معنی قول افلاطون را درک کرده‌ایم در آن روزها، عشق به یک حقیقت ساده آمیخته با اشتباه برای ما از لذائذ جسمانی و آلودگی‌های مادی خیلی برتر بود. ما همواره در خود یک ندای مبهمی می‌شنویم که ما را به سوی این نخستین عشق به حکمت می‌خواند. (بیشتر…)

دانلود کتاب تاریخ فلسفه

دانلود کتاب هستی و نیستی

10 شهریور 1392
بدون نظر

فهم فلسفه سارتر با دشوار نویسی‌های او در بادی امر کار مشکلی است زیرا سارتر نیز مانند سایر فلاسفه همزمان خود فلسفه پیشین را در خود هضم کرده و از مجموع آنچه دیده و شنیده بود، ضمن اینکه برای خود نظریه خاصی داشت فلسفه جدیدی به نام هستی و نیستی به وجود آورده که بنا به عقیده او اساس تمام مقوله‌های عالم هستی است.
فلسفه سارتر در بسیاری از جهات از نظر کلی با آنچه «هکل» در پدیده شناسی خود تفسیر کرده، بی‌شباهت نیست و حتی در بعضی از قسمت‌ها قدمی فراتر گذاشته و کلیات هستی را بطور مجرد تجزیه و تحلیل نموده است.
کتاب هستی و نیستی، رساله‌ای درباره هستی ‌شناسی است که از دیدگاه بسیاری از فیلسوفان و ناقدان، مهم‌ترین کار فلسفی سارتر بوده است. برخی آن را یکی از برجسته ترین آثار فلسفی سده بیستم دانسته‌اند. آندره گرز به درستی گفته که کتاب سارتر هدفی تازه در پیش‌رو داشت که حتی پدیدارشناسی آلمانی نیز به آن بی‌توجه مانده بود. سارتر می‌خواست پدیدارشناسی واقعیت ویژه آگاهی را بیان کند. این کتاب تأثیر گرفته از کتاب هستی و زمان می‌باشد. (بیشتر…)

دانلود کتاب هستی و نیستی

دانلود کتاب فلسفه نوین

29 بهمن 1391
یک نظر

اندیشه انسان در طول تاریخ بشر، تحولات گوناگونی را به همراه داشته که ساختار و شاخص آن، تشکیل فلسفه و برداشت و جهان بینی انسان از پدیده های هستی بوده است. از پیچیده ترین این اندیشه ها را می توان در فلسفه دنیای اسلام دید که فراوانی افراد و افکار متفاوت و مکتب ها و دوره های گوناگون آن چشم گیر است. نوشتار حاضر به بررسی اندیشه ای نو ظهور از این سلسله می پردازد که پس از مکتب نو صدراییان که به احیای مکتب فلسفی ملاصدرا پرداختند، با تحلیل و نقد این مکتب، داده های متفاوتی را با تکیه بر عقل خردگرا و شهود خردپذیر و نفی اندیشه های خر ستیز ارایه داده و در این میان، تنها در صدد ارائه مبانی تازه این مکتب است. (بیشتر…)

دانلود کتاب فلسفه نوین