کانال تلگرام

عضو کانال تلگرام کتاب فارسی شوید

دانلود چکیده کتاب انسان شناسی و خودشناسی

11 شهریور 1392
بدون نظر

مقدمه
انسان باید بی‌مهابا در مطالعه و تحقیق و بهره‌گیری از تجربیات دیگران باشد و در این راستا از هیچ کوششی فروگذار نکند. ولی هر چیزی را باید از خودش بخواهد و هر سؤالی را از خودش بپرسد و هر جوابی را نیز از ندای درونیش بشنود.
و بقول اریک فروم:

هدف بشر باید باز کردن طومار نیروهای بالقوه خودش باشد نه بدست آوردن و روی هم انباشتن کالا و ثروت.

امرسون گفت:

اشیاء بر انسان سوارند و می‌تازند.

و همچنین اریک فروم گفته است که:

انسان اشیاء را بت خود کرده است و بت‌هایی را پرستش می‌کند که توانایی نابود کردن او را دارند. اگر عشق به زندگی در بیشتر انسان‌ها کمرنگ شود، نابودی نسل بشر احتمالی واقعی خواهد بود.

پس بیائید انسان و علل و ریشۀ رنج‌های او را بشناسیم و برای نجاتش چاره‌ای بیاندیشیم.
از طرفی دیگر انسان برای شناخت هستی و خداوند نخست باید خودش را بشناسد. و برای اینکار باید انسان را بشناسد. یعنی از نیازهای و ویژگی‌های انسان آگاهی‌های لازم و کافی داشته باشد. در واقع همه شناخت‌های قابل حصول توسط هر شخصی بستگی به این دارد که وی تا چه اندازه خودش و انسان را بشناسد. فهم و شناخت نتیجه شهود و یک احساس درونیست و مقوله‌ای کاملا متفاوت از دانش اندوزی است. به عنوان مثال آلبرت انیشتن نیز راز کامیانی خود را شهود باطنی اعلام کرده بود.
خودشناسی امری نسبی است زیرا انسان موجودیست که نمی‌توان او را بطور کامل شناخت. موضوع قابل تعمق در اهمیت خودشناسی و انسان‌شناسی اینست که بزرگ‌ترین صاحب‌نظران و اندیشمندان دنیا در علوم مختلف اعم از ریاضیات، فیزیک، شیمی، فلسفه، عرفان، خداشناسی و غیره دارای جملات ارزشمند و قابل تعمقی درباره انسان‌شناسی هستند و هر کسی که می‌تواند کار خارق‌العاده‌ای انجام دهد و یا اندیشه برتری دارد به نسبت بیشتری از این شناخت‌ها برخوردار است.
انسان موجودیست که از وجودش آگاه است ولی متأسفانه این آگاهی اش را از یاد می‌برد و در ناخودآگاهش زندگی می‌کند. هرچند همه افراد تا حدودی از روانشناسی، انسان‌شناسی و خودشناسی بهره‌مند هستند و در زندگی روزمره خود از این شناخت‌ها استفاده می‌نمایند، ولی بدیهی است که همه به یک میزان از این شناخت‌ها بهره‌مند نیستند و از این نظر تفاوت‌هایشان بسیار فاحش است. بنظر می‌رسد که شناخت جهان بیرون بدون شناخت دنیای درون خود ممکن نمی‌شود. این یک رابطه دوجانبه است؛ مانند هر نیرویی که در طبیعت بصورت دوتایی ظاهر می‌شود و همانند دیگر مفاهیم و پدیده‌های هستی و طبیعت که زوج هستند.
برای شناخت صحیح انسان باید همه نیازها و وی‍ژگی‌های او را بشناسیم و برای یافتن علل رنج‌های او باید از خوراک ونیازها و ویژگی‌های جسمی و روحی و روانی او بدانیم و همه لایه‌های وجودی وی را مورد سنجش و بررسی قرار دهیم تا بتوانیم به فراتر از نیازهایش رفته و او را بسوی سلامتی، زندگی بهتر و شناخت های برتر سوق دهیم. انسان‌شناسی معنی و مفهومی جامع‌تر و فراتر از روانشناسی دارد. در اینجا با اهمیت‌ترین مسائل و موضوعات مربوط به انسان مطرح گردیده‌اند تا این راه برای علاقه‌مندان هموارتر و کوتاه‌تر شود.
این کتاب حاوی مطالب نسبتا زیاد اما فشرده در انسان‌شناسی و خود شناسی می‌باشد و فکر می‌کنم که دانستن آنها برای کسانی که به دنبال شناخت هستند ضروری باشد.

انسان شناسی و خودشناسی

مشخصات کتاب؛
نام مؤلف/گردآورنده: نصرت الله جاوید
تعداد صفحات: 89 صفحه
دانلود چکیده کتاب انسان شناسی و خودشناسی

لینک کوتاه مطلب

http://ketabfarsi.ir/?p=3801