
عضو کانال تلگرام کتاب فارسی شوید
نام اصلی این کتاب، «این جهان سرشار از شگفتیها، اما قابل شناخت» است. نویسنده این کتاب، استاد فلسفه و سردبیر مجله «علوم فلسفی» است. وی در حلّ برخی از مسائل ماتریالیسم دیالکتیک و فلسفه علوم نقش چشمگیری داشته و رسالهها و مقالات علمی متعددی تألیف کرده است. او در این کتاب نشان میدهد که پیشرفت علوم سبب انعکاس هرچه ژرفتر تنوع بیپایان جهان مادی در قوانین و مقولات علمی میگردد.
فصلهای این کتاب، نخست بصورت مقالههای جداگانه در ماهنامه علمی و فرهنگی هدهد انتشار یافت و اینک که بصورت یک کتاب منتشر میشود، کوشش شده است تا اشکالات موجود در آن حتیالمقدور برطرف گردد.
متن اصلی (روسی ۱۹۷۴) توسط جان بوشنل (John Bushnell) و کریستین بوشنل (Kristine Bushnell) به انگلیسی ترجمه شده است و ترجمه حاضر از روی متن انگلیسی صورت گرفته است. (بیشتر…)
تحقیقات بدیع و عالمانه، لازمه تکامل اندیشه و تفکر است، بدون دانایی انسان هیچ است، انسان به معیاری که می داند و به آن عمل می کند می تواند ادعای وجود کند و خویش را اثبات نماید، و به همان مقدار نیز در موجودیت عالم (معنا) متبلور می شود که دانش وی و آموخته های مبتنی بر آن بر تکامل عالم واقع و بر تعالی بشریت مؤثر افتاده باشد، اصل بودن دانستن است و عمل. (بیشتر…)
کتاب «فلسفه علم»، نوشته سمیر اکاشا مقدمه اى کوتاه بر فلسفه علم معاصر است که مضامین اصلى این شاخه از فلسفه را دربر مى گیرد و تلاش دارد سؤالات فوق پیرامون علم و امّا و اگرهاى آن را پاسخ بدهد.
در بین آثارى که در باب مبانى فلسفه علم نگاشته شده، کتاب اکاشا اثرى درخور تأمل است. سمیر اکاشا، مدرس فلسفه در دانشگاه یورک کانادا است. از او مقالاتى در حوزه فلسفه علم، فلسفه زیست شناسى و شناخت شناسى در مجلات فلسفى انتشار یافته است. وى سابقه تدریس در دانشگاه ملى مکزیکو را نیز دارد. اکاشا، در این کتاب مبانى فلسفه علم را مشتمل بر ۷ بخش، طرح کرده است؛ علم چیست، استدلال علمى، تبیین علم، رئالیسم و ضدرئالیسم، تحول علمى و انقلاب علمى، مسائل فلسفى فیزیک، زیست شناسى و روان شناسى، علم و منتقدانش. (بیشتر…)